Ημερίδα Έργου "Ταξονομία της Αναμόρφωσης του Κράτους", 21/7/2011

Περισσότεροι από 30 ειδικοί, προερχόμενη από το Δημόσιο Τομέα, επιχειρήσεις και ερευνητικό χώρο συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση για την Οντολογία της Αναμόρφωσης του Κράτους. Το γεγονός έλαβε χώρα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο, μαζί με την εταιρία συμβούλων ITMC, υλοποιούν το έργο "Ταξονομία της Αναμόρφωσης του Κράτους" που έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Γιάννης Χαραλάμπους (ITMC), διευθυντής του έργου, παρουσίασε το περιεχόμενο και τους στόχους του εν λόγω έργου, επικεντρώνοντας στη μεθοδολογία και τη διαδικασίας διαχείρισης. Ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και τεχνικός διευθυντής του έργου της Ταξονομίας, έδωσε, εκ μέρους του Ε.Μ.Π./Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ. μια πλήρη εικόνα της οντολογίας, η οποία εμπεριέχει περισσότερες από 300 κλάσεις και 700 ορισμούς. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα προτεινόμενα κωδικολόγια τα οποία αφορούν μέρος του Ελληνικού Δημόσιου τομέα και προέρχονται από διαφορετικούς φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, Ελληνική Στατιστική Αρχή, Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης). Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη για προτυποποίηση και προώθηση των κωδικολογίων για το Δημόσιο τομέα.

Σε μια εκδήλωση που κράτησε περισσότερη από μία ώρα, οι συμμετέχοντες διατύπωσαν χρήσιμες και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για θέματα που αφορούν την οντολογία, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και τα βήματα που απαιτούνται σε επιστημονικό και κυβερνητικό επίπεδο.